Nieuws
ARCHIEF:

maandag 27 februari 2023

Catalogus bijna klaar

Het is wat later geworden dan gedacht, maar bij drukkerij Raddraaier zijn ze inmiddels klaar met het drukken van de catalogus. En het ziet er allemaal echt geweldig uit! De drukker heeft zelfs een extra drukplaat gemaakt om de pagina waarmee de twee delen worden gescheiden dezelfde zwarting als het omslag te geven.

Raddraaier catalogus

De gedrukte bladen worden nu bij de binder met behulp van een pers in cahiers gevouwen. Zodra het stanswerk en de blinddruk in het omslag gereed zijn, kunnen de cahiers worden ingenaaid. Dit gebeurt met de hand dus gaat ook nog even duren. De verwachting is dat de catalogi over drie weken klaar zijn.

Het leek mij aardig om voor de presentatie van de catalogus een klein afscheidsfeestje van de bank te organiseren. In mijn atelier in de oude rechtbank in Amsterdam kunnen we dan aan de hand van foto’s en video’s en onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen aan het project ophalen. Er zijn nog enkele munten over dus dit is tevens een mooie gelegenheid om die ene ontbrekende munt alsnog aan te schaffen.

Zodra we weten wanneer de catalogus gereed zal zijn, ontvangt u een uitnodiging voor de presentatie.

Toevallig is met het transport van de geldpers en de kluis vanuit de opslag in Bergen naar de nieuwe eigenaar in Dronten ook een mooie symbolische punt achter het project gezet. In de nieuw gebouwde werkplaats van het creatieve atelier Kunst en Gietwerk is een speciale plek voor de pers ingericht. Het is de bedoeling dat de antieke Dutranoit frictiepers daar binnenkort weer gewoon in gebruik zal zijn.

Bergen transport