Nieuws
ARCHIEF:

maandag 10 oktober 2022

Catalogus Kunst Reserve Bank

Er komt toch een catalogus van de Kunst Reserve Bank. Persoonlijk had ik geen enkele behoefte om een project van zoveel jaar geleden nog eens vast te leggen, maar het ontwerp van Claudia Gravestijn heeft mij toch weten te overtuigen. Claudia heeft namelijk een catalogus ontworpen in de vorm van een attachékoffer – u weet wel, zo’n kek koffertje waarmee de jongens en meisjes op de Zuidas rondlopen. Het wordt een flink cahier van 40 x 30 cm met 36 pagina’s die met een luxe singersteek worden genaaid in een gepreegde kartonnen kaft met gestanste handvatten. Een geweldig mooi ontwerp dat nauw aansluit bij de stijl van de bank: strak, zakelijk en toch ook speels.

lay-out catalogus Kunst Reserve Bank

Het gaat uitsluitend om een fysieke catalogus waarvan de inhoud nergens online te zien zal zijn. Deze publicatie levert dus geen conflict op met mijn pogingen om mijn digitale voetafdruk te wissen. Over de poging om met deze catalogus de (kunst)historische betekenis van het project en de munten te conserveren, kunnen we kort zijn: het papier zal uiteindelijk gewoon tot stof vergaan.

De koffer-cahiers zullen straks voor zo’n € 75 bij musea e.d. te koop zijn. In de voorverkoop zijn ze tot 10 november a.s. voor € 45 (plus € 5 pak- en verzendkosten) te koop bij Voor de Kunst.