Nieuws
ARCHIEF:

zaterdag 14 oktober 2023

Nieuw atelier

Ik zat even vreselijk in mijn rats want de Hartwig Foundation begint binnenkort met de verbouwing van de oude rechtbank en als tijdelijke gebruiker moest ik mijn atelier daar binnen drie weken ontruimen. Ik was dus naarstig op zoek naar een geschikte opslag voor al mijn spullen toen ik plots een telefoontje kreeg dat er misschien iets in de Eerste Helmersstraat zou vrijkomen. Dat bleek dus een geweldig ruim klaslokaal in de oude Fröbelschool! Drie dagen later waren al mijn spullen verhuisd en nu zit ik dus in zo’n beetje het mooiste atelier van Amsterdam – met een reusachtige binnentuin!
 

Atelier Helmersstraat 263

woensdag 29 maart 2023

Uitnodiging presentatie catalogus KRB

Op zaterdag 8 april bent u van 13:00 tot 17:00 uur
welkom in mijn atelier in de oude rechtbank aan de Parnassusweg 220 in Amsterdam

Terwijl de volgende financiële crisis zich aandient en de eerste systeembanken alweer beginnen te wankelen, kijken wij met een hapje, een drankje en een prachtboek terug op ons antwoord op de vorige bankencrisis. U kunt uw bestelde catalogi, displays, affiches en munten direct meenemen, maar er is ook nog een aantal displays en munten over. Volgens de statuten moet het restant munten worden vernietigd maar voordat we daartoe overgaan, gaan wij ze natuurlijk eerst aan de trouwe leden en fans van de bank aanbieden.

Laat graag per e-mail weten of en met hoeveel personen u wilt komen: r.peperkamp@ziggo.nl

Alle bestellingen die niet zijn opgehaald zullen na de presentatie met de post worden verzonden.

Ik zie u heel graag op zaterdag 8 april!

Ron

Let op: de oude rechtbank staat naast de nieuwe en is alleen te voet bereikbaar. Vijf minuten lopen vanaf station Zuid of parkeren in de Dina Apeldoornstraat en dan is de rechtbank het brutalistische meesterwerk voorbij de Bagels & Beans coffeeshop.

maandag 27 februari 2023

Catalogus bijna klaar

Het is wat later geworden dan gedacht, maar bij drukkerij Raddraaier zijn ze inmiddels klaar met het drukken van de catalogus. En het ziet er allemaal echt geweldig uit! De drukker heeft zelfs een extra drukplaat gemaakt om de pagina waarmee de twee delen worden gescheiden dezelfde zwarting als het omslag te geven.

Raddraaier catalogus

De gedrukte bladen worden nu bij de binder met behulp van een pers in cahiers gevouwen. Zodra het stanswerk en de blinddruk in het omslag gereed zijn, kunnen de cahiers worden ingenaaid. Dit gebeurt met de hand dus gaat ook nog even duren. De verwachting is dat de catalogi over drie weken klaar zijn.

Het leek mij aardig om voor de presentatie van de catalogus een klein afscheidsfeestje van de bank te organiseren. In mijn atelier in de oude rechtbank in Amsterdam kunnen we dan aan de hand van foto’s en video’s en onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen aan het project ophalen. Er zijn nog enkele munten over dus dit is tevens een mooie gelegenheid om die ene ontbrekende munt alsnog aan te schaffen.

Zodra we weten wanneer de catalogus gereed zal zijn, ontvangt u een uitnodiging voor de presentatie.

Toevallig is met het transport van de geldpers en de kluis vanuit de opslag in Bergen naar de nieuwe eigenaar in Dronten ook een mooie symbolische punt achter het project gezet. In de nieuw gebouwde werkplaats van het creatieve atelier Kunst en Gietwerk is een speciale plek voor de pers ingericht. Het is de bedoeling dat de antieke Dutranoit frictiepers daar binnenkort weer gewoon in gebruik zal zijn.

Bergen transport