Consequenties

Ik realiseer mij dat dit project een aantal consequenties heeft. Allereerst heeft het natuurlijk geen zin om het er een beetje bij te doen. Het hele idee van oplossen in de tijd krijgt pas betekenis als het verwijderen van alle digitale sporen werkelijk volledig gebeurt. En dat gaat gewoon veel tijd kosten.

Vrienden hebben al lachend opgemerkt dat dit dus wel mijn laatste project zal zijn. En inderdaad: als ik al mijn werk uit het digitale domein wil verwijderen, kan ik natuurlijk geen nieuwe dingen organiseren die mogelijk weer digitaal worden vastgelegd. Beetje vervelend want er liggen nog wel een paar spannende ideetjes op de plank. Maar goed, als ik dit project serieus neem, is ook dat één van consequenties.

Een andere consequentie is dat dit project zelf ook niet te veel aandacht mag krijgen. Het is immers niet de bedoeling dat het wordt opgepikt door de media en via die weg weer wordt opgenomen in het digitale domein. Sterker: het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat het publiciteit krijgt.

Ik realiseer mij dat het hiermee een beetje vreemd project wordt. Een kunstenaar wil toch altijd een zo breed mogelijk publiek bereiken? Inderdaad, maar in dit geval dus niet via de media. Vindt u het project interessant, vertel het dan gerust door aan vrienden en kennissen, maar breng het liever niet in de publiciteit want daarmee wordt het hele project natuurlijk meteen onderuit gehaald.

Als bezoeker van deze website behoort u dus tot een vrij exclusief publiek. U bent a.h.w. lid van een genootschap met confidentiële kennis over het project. Aan dat lidmaatschap kunt u verder geen rechten ontlenen. Wel zal ik proberen u zo goed mogelijk te informeren over alle praktische, sociale, morele en filosofische beren die ik tijdens de uitvoering van dit project tegenkom.

Wellicht start ik binnenkort een nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven, stuur mij dan alvast een mailtje: ron[at]peperkamp.nl

Lees ook: Achtergrond